Roditelji "dječaka iz balona" priznali krivicu za prevaru

OTAC "dječaka iz balona" u američkoj saveznoj držani Kolorado na sudu je priznao krivicu za prevaru. Podsjetimo, roditelji su pozvali policiju navodeći da je njihov sin odletio u zrak balonom kućne izrade. Događaj su popratile najveće medijske kuće, a na kraju se ispostavilo da je "nestali" dječak cijelo vrijeme bio na tavanu obiteljske kuće.

Majka dječaka, Mayumi Heene je optužena pod jednom točkom optužnice, za lažnu prijavu službenom osoblju.

Richard Heene se predao policiji jučer poslijepodne, ali je pušten uz jamčevinu od pet tisuća dolara, prenosi CNN.

Nagodbom dogovorene uvjetne kazne

Kazna za prekršaj kojega je Richard Heene optužen se prema saveznim zakonima kažnjava s dvije do šest godina zatvora s novčanom kaznom od dvije do 500 tisuća dolara.

Prema Heeneovim odvjetnicima, u slučaju obitelji Heene su odvjetnici s tužiteljem postigli nagodbu prema kojoj će Richard Heene biti osuđen na uvjetnu kaznu uz rok kušnje od 90 dana, a za njegovu ženu će rok kušnje biti 60 dana.

Prijetnja deportacijom Mayumi Heene je bila jedan od glavnih motivatora za današnje priznanje. "Mayumi Heene ima, naime, japansko državljanstvo te bi zbog presude mogla biti deportirana, unatoč tome što su joj muž i djeca američki državljani", naveo je  odvjetnik obitelji Heene.

Pročitajte više