Roditelji, ne nasjedajte na gluposti: Analiza dokazala - "čudotvorne" kapi mogu ubiti vaše dijete

Foto: Shutterstock, Al Jazeera

SVE više roditelja diljem regije u liječenju različitih bolesti, od gripe do AIDS-a, čak i autizma, oslanja se na "čudotvorne" MMS kapi, usprkos brojnim upozorenjima liječnika o njihovoj potencijalnoj štetnosti.

> Sve više roditelja odbija cijepiti djecu pa ih klistira otopinom od koje mogu umrijeti

Dio roditelja te kapi zdušno reklamira i na Facebooku i ostalim društvenim mrežama, uvjereni da je autizam posljedica parazita i teških metala. Djeci kontinuirano mjesecima daju takozvane MMS kapi, kojima im, tvrde, čiste patogene iz tijela, a prepreku im ne čini ni činjenica da je na bočicama jasno istaknuto da se radi o toksičnim tvarima štetnima za okoliš. Navodni dokaz uspjeha su "crvići" koje tijelo izbacuje.

Al Jazeera Balkans napravila je laboratorijsku analizu tih kapi, za koje se u regiji vjeruje da liječe brojne bolesti, i došla do jasnih rezultata - ne samo da kapi nisu ljekovite, već su i potencijalno smrtonosne.

Toksikolozi upozoravaju da se, kad se kemikalije koje se nalaze u tim kapima pomiješaju, stvara vrlo jaka supstanca koja nagriza i ljušti probavni trakt, a može trajno oštetiti niz organa, pa i uzrokovati smrt. Sadrži čak 2.200 puta više klora nego što je dozvoljeno.

Index je prije nekoliko mjeseci već pisao o posljednjem u nizu alternativnih metoda liječenja Miracle Mineral Solutionu (MMS) ili CD protokolu koji je po sastavu poput varikine, jakog kemijskog sredstva za čišćenje.

Ovaj proizvod koji se prodaje putem interneta s tvrdnjom da liječi veliki broj ozbiljnih bolesti, uključujući HIV, tuberkulozu, malariju, hepatitis i karcinom, a kod nas se počeo najviše koristiti u "liječenju" autizma što je posebno eskalirao posljednjih tjedana.


MMS sadrži 28 % natrijevog klorita (NaOCl2) i obično je pakiran s citratnom kiselinom s kojom se treba pomiješati prije uporabe. Na proizvodu je navedeno da se miješanjem natrijevog klorita i citratne kiseline stvara klor dioksid (ClO2) kojemu se pripisuje široki spektar znanstveno neutemeljenih tvrdnji o terapijskom učinku.

"Slike na kojima roditelji kažu da su paraziti su oljuštene sluznice crijeva"

Razgovarali smo s pedijatrom dr. Edgarom Glavašom koji je dobro upoznat s ovom pričom o MMS protokolu.

U razgovoru za Index dr. Glavaš je  objasnio koliko je to opasno za djecu, a i za odrasle uzimanje MMS protokola te zbog čega većina liječnika niti ne zna da njihovi pacijenti to uzimaju.

"Roditelji koji to rade djeci, liječnicima ni ne govore da su na takvom protokolu. To je tako opskurna stvar koja za liječnike spada u rubriku nezamislivo.

Kapljice MMS otopine što roditelji daju djeci mogu uzrokovati smrt djeteta.

Ove fotografije na kojem se roditelji hvale du su ih otopinom spasili od parazita je oljuštena sluznica crijeva. To je znak oštećenja crijeva, svaki doktor može to prepoznati. Sastav MMS-a je isti kao kod sredstva za čišćenje WC-a. Stavite ga na kožu i ona će vam izgorjeti, a oni tu otopinu miješaju s vodom i potom djeci daju da piju ili ih klistiraju.

Ne znam kako ne razumiju da natrijev klorid nagriza, a  u inddustriji se koristi i za dezinsekciju vode, izbjeljivanje papira", rekao je dr. Glavaš.

Pročitajte više