Roditelji tužili državu zbog smrti tinejdžera, cimeri su ga maltretirali u zatvoru?

Foto: Dalmatinski portal, Index

KRISTIAN VUKASOVIĆ je mladić koji je u kolovozu 2019. umro u splitskoj bolnici.

Podsjetimo, Vukasović je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja požara. Zbog psihičkog stanja nekoliko je puta hospitaliziran. Zadnji put je iz Bilica dovezen u bolnicu 20 dana prije smrti.

U sudskom postupku, koji je počeo na Općinskom sudu u Zadru, Kristianovi roditelji, Stipan i Kristina, zbog smrti svog sina traže 700.000 kuna naknade od države.

Druga dva zatvorenika su ga maltretirala?

Na sudu je svjedočio i bivši zatvorenik Bilica E. Č., koji je rekao: "Prijatelj iz zatvora u Bilicama ispričao mi je da su Kristiana u sobi sustavno maltretirala neka dvojica, koja su mu davala razne tablete. Kada se dogodilo to što se dogodilo, rekao mi je da su maknuli one koji su s njim bili u istoj sobi."

Vukasovićev odvjetnik Vinko Ljubičić tražio je izdavanje naloga zatvorskom sustavu od sutkinje Ivane Čačić Brčić u svrhu utvrđivanja imena i prezimena osoba koje su boravile s Vukasovićem u zatvoru. Kako je i sam kazao, do navedenih podataka ne može doći zbog nemogućnosti i zatvorenosti sustava.

"Ne znam zbog čega se onemogućava istina, radi se o najvećoj vrijednosti, a to je život. No borit ćemo se do kraja bez obzira na zapreke. Kristian je otišao zdrav na izdržavanje kazne, a izašao je mrtav", rekao je odvjetnik Ljubičić, koji za svakog roditelja traži 300.000 kuna zbog duševne boli.

Kristianov otac Stipan je istaknuo: "Ne daju da se sazna istina. Prikrivaju da je Kristian prebijan u zatvoru Bilice. Mogu samo reći da je ovo tek naš početak borbe za istinu."

Pročitajte više