Roditelji u SAD-u svojoj novorođenoj kćeri davali heroin, morfij i metamfetamine

Foto: 123rf

U DRŽAVI Utah u SAD-u uhićen je par koji je svojoj novorođenoj kćeri davao razne droge i lijekove.


Dijete je navodno postalo ovisno o opijatima još u maternici jer je majka, Lacey Christenson koristila tablete protiv bolova, ali i heroin za vrijeme trudnoće, izvijestili su iz policije, prenosi Independent.

Optuženi za ugrožavanje djeteta

Majka je sa svojim partnerom, Colbyjem Wildeom, priznala kako su djetetu dali lijekove kojima se suzbija kriza pri liječenju od ovisnost od heroina u bolnici u kojoj je dijete rođeno.

Rekla je kako je zdrobila tablete i utrljala ih na desni djeteta dok su sestre i drugo osoblje bile van njihove bolničke sobe, a tvrdi kao je sve to napravila da bi prekrila znakove ovisnosti kod djeteta.


Narednik Spencer Cannon iz ureda šerifa u Utahu potvrdio je kako je do vih događaja došlo te kako su roditelji optuženi za distribuiranje droge i ugrožavanje djeteta.

Djeca pozitivna na metamfetamin, heroin i morfij

Vlasti su par uočile ranije prošlog mjeseca kada je Wilde uhićen zbog sumnje u posjedovanje droge, vožnju u opijenom stanju i vožnju bez osiguranja. Osim toga, tom je prilikom bježao policiji u automobilu te je dok je vozio držao svoju kćeri u dobi od dva mjeseca koju je pritom dva puta ispustio.

Vlasti su im oduzele djevojčicu kao i tri dječaka te su sva djeca sada smještena kod oca najstarijeg od dječaka.

Dvojica mlađih dječaka i djevojčica bili su pozitivni na testove na metamfetamin dok je djevojčica usto bila pozitivna i na heroin i morfij.

Pročitajte više