Rođak Janka Bobetka bio otet i zatočen zbog duga

BROJNI građani Siska danas su posvjedočili akciji privođenja trojice muškaraca u kojoj su osim policije sudjelovali i mnogobrojni pripadnici specijalne policije. Privedene osobe su braća Sejdinović, Emir i Alen te Saša Kepe, a danas poslijepodne policija ih je dovela pred istražnog suca Županijskog suda u Sisku.

Trojac se sumnjiči kako je iznuđivao novac od 37-godišnjeg Andreja Bobetka, koji je u rodu s pokojnim generalom Jankom Bobetkom, doznaje Sisak.info. Njegov otac Ante, bio je zapovjednik 57. bataljuna Hrvatske vojske i nećak pokojnog generala Bobetka. Trojac je navodno bio i oteo Andreja Bobetka te ga zatočio i držao na skrivenoj lokaciji.

Andrej Bobetko odležao ubojstvo

Uhićeni trojac je pokušao utjerati dug od Bobetka otmicom i prijetnjama, nakon što je on od neimenovane osobe posudio veću količinu novca. Uhićeni trojac poznat je policiji otprije, a krase ih i podeblji kriminalni dosjei, u kojima ih karakteriziraju upravo poslovi reketarenja i iznude.

Žrtva Andrej Bobetko, do ove godine bio je na odsluženju zatvorske kazne u trajanju od osam godina, zbog ubojstva jednog Siščanina 1992. godine. Bobetko ga je ubio zbog dugova i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, a sam sudski proces trajao je više godina, a 2006. godine, predsjednik Stjepan Mesić umanjio mu je kaznu za godinu dana.

K.S.
Foto:
 AFP (Arhiva)

Pročitajte više