Rođene tri klonirane bebe?

KONTROVERZNI talijanski liječnik Severino Antinori kazao je u srijedu da su najmanje tri bebe rođene iz kloniranih embrija u eksperimentima koje je on vodio.

Antinori, koji je u prošlosti dosta govorio o kloniranju, nailazio je na skeptičnost drugih znanstvenika jer nikada nije iznio dokaze o kloniranju.

U svibnju 2002. godine Antinori je izjavio da su tri žene trudne s kloniranim embrijima - jedna u desetom tjednu trudnoće, druga u sedmom i treća u šestom.

U studenom iste godine Antinori je kazao da je žena trudna s kloniranim embrijem trebala roditi u siječnju, ali je odbio reći gdje bi se to trebalo dogoditi. Otada je odbijao govoriti o tome.

Upitan u srijedu kako su prošli njegovi pokušaji kloniranja, liječnik je odgovorio: "Najmanje su tri prošla dobro".

"Tri su bebe rođene iz transfera stanične jezgre. Transfer stanične jezgre je dobro prošao", kazao je Antinori, govoreći o korištenju jajne stanice i stanice odrasle osobe iz drugog čovjeka, što je slično načinu na koji je stvorena ovca Dolly, prvo klonirano biće.

Antinori je rekao da je on bio samo savjetnik prilikom kloniranja.

"Potvrđujem činjenice. Dobio sam informacije da se to dogodilo i ja ih sada ponavljam", rekao je Antinori na konferenciji za novinare održanoj u Rimu.

Pročitajte više