Rohatinski za Index: Ostavku ne dajem, priča s Todorićem je iskonstruirana!



NAKON gotovo tri dana upornih upita prema Hrvatskoj narodnoj banci odnosno guverneru Željku Rohatinskom iz kojih smo htjeli saznati više o poslovima tvrtke Romah s Agrokorom, kao i kreditu PBZ-a kojeg je podigao guverner Rohatinski, o mućkama s imovinskom karticom te o eventualnoj ostavci kao i o tome da se eventualno ogriješio o Zakon o sukobu interesa, napokon smo dobili i odgovore.

Dosta o Todoriću, priča je iskonstruirana

Tako su nam iz HNB-a odgovorili kako se naš odgovor na upit od ponedjeljka nalazi u današnijm izjavama guvernera u drugim medijima te da je njegova supruga rekla sve o slučaju za Poslovni dnevnik.

"Iz činjenica iznijetih u tom intervjuu evidentno je, naime -  ako to već nekome nije bilo jasno iz prethodno danih guvernerovih objašnjenja - da se radi  o transakciji između dviju samostalnih pravnih osoba od kojih niti jedna  nije ni vlasnički niti po nadzornoj funkciji u bilo kakvoj  povezanosti sa Hrvatskom narodnom bankom i njenim nadležnostima, pa tako niti s funkcijom  i ovlastima guvernera Hrvatske narodne banke. Samim time bespredmetna su i nagađanja o eventualnom sukobu interesa u ovom slučaju", napomenuli su nam iz ureda guvernera Željka Rohatinskog iz čega se da iščitati njegova želja da se što prije zaboravi neugodna afera s Todorićem.

Inspiratori će se raspoznati u sljedećem razdoblju

Guverner nam je tako objasnio da ne "vidi  razloga ni potrebe" da i dalje sudjeluje u "daljnjem javnom rastezanju ove isforsirane i iskonstruirane priče".


"Pozadina priče i inspiratori vjerojatno će se bolje raspoznavati u nekom doglednom vremenu", poručio je Rohatinski pozdravivši nas na kraju s porukom.

"S poštovanjem i pozdravom, do nekih utemeljenijih i svrsishodnijih tema za razgovor i izjave", stoji na kraju odgovora.

Kako će se guverner odnositi prema tajkunu koji mu je omogućio krov nad glavom?

Tako bi trebali u sljedećem razdoblju pratiti kako će se guverner odnositi prema Ivici Todoriću koji mu je spasio tvrtku i prema priznanju bračnog para Rohatinski "osigurao krov nad glavom".

Pročitajte više