Ljubo Ćesić Rojs za kaznu penzionerima boja jaja

Foto: Screenshot RTL, 123RF

UMIROVLJENI general Ljubo Ćesić Rojs, osuđen jer je kao pomoćnik ministra obrane otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, kaznu odslužuje tako što pomaže umirovljenicima u Domu za starije osobe Ksaver.

Ćesića su u izdržavanju kazne snimile kamere RTL-a. Novinarka ga je pitala koji su njegovi zadaci. "Druženje s korisnicima doma. Ako treba pomoći pogurati kolica ovima koji su nepokretni", ispričao je Rojs.

Umirovljenici koji su se okupili pred televizijskim kamerama ispričali su da su sretni jer im Rojs pomaže. Nisu, kažu, navikli na poznata lica.

U Domu je i majka bivšeg SDP-ovog ministra

"Jedini se on pojavljuje, a da li će još tko doći sumnjam. Sumnjam u to", rekao je jedan umirovljenik na što je Rojs dodao da se "možda i Ivo Sanader pojavi pa će zajedno".

U domu na Ksaveru je i majka bivšeg SDP-ovog ministra Siniše Varge Verica. "Ma nek znaju, šta! Ali vidi šta ima u uredu - sliku Franje Tuđmana", rekao je ponosno Rojs kad su ga kamere snimile s majkom bivšeg ministra.

Rojs kaže da mu na početku nije bilo nimalo lako. "Prvi dan mi je bilo teško i suze su mi se svrnule u očima. Plakao sam", ispričao je.

Kaže da ne jede u kantini. "Ja od doma nosim sendvič, prikrižim se", kazao je Rojs i zagrizao sendvič.

Novinarka ga je pitala boji li on to uskršnja jaja. "Jaja? Hvala bogu, pomažem tu. Jesam svladao i mašnice", ponosno će Rojs.

Podsjetimo, Rojs nije prvi iz svijeta politike koji je na sličan način, društveno korisnim radom, izdržavao kaznu. Petar Čobanković gulio je krumpire u osječkoj pučkoj kuhinji jer je oštetio državu za 30-ak milijuna kuna.

 

Pročitajte više