Roman "Obrijana Venera" objavljen pod pseudonimom

ZAGREBAČKI nakladnik "Celeber" objavio je roman "Obrijana Venera", poznatog i afirmiranog hrvatskog pisca pod pseudonimom Franka Mrduljaš Karić.

S obzirom na tematiku romana, kako navodi nakladnik, jedini uvjet da bude objavljen bio je da se objavi pod pseudonimom.

Napominje također da je autor toga romana do danas objavio - što pod svojim imenom, što pod pseudonimom - tridesetak knjiga različitog žanra, od čega i jednu zbirku poezije, dvije knjige putopisa i dva romana za djecu. Za svoj dosadašnji književni rad nekoliko je puta nagrađivan.

Glavna urednica Lovorka Čuljak kaže da je "Obrijana Venera" samo naoko erotski roman.

"On je zapravo humoristična slojevita socijalna priča o sudbini jedne žene i njezine vagine, ispričana u tri razine; jezikom žene, jezikom njezinih partnera i jezikom vagine. Ta priča je ispunjena zdravim optimizmom jer ruši sve inhibicije, od seksualnih tabua do svakodnevnih skrupula", kaže Čuljak.

Radnja romana odigrava se u Zagrebu, obuhvaća posljednjih deset godina, ali se najveći dio priče zbiva između 2002. i 2003. Tri su glavna lika i dvadesetak sporednih, te još tridesetak usputnih, kaže glavna urednica.

Pročitajte više