Romska obitelj pronašla ljudske kosti na smetlištu

OBITELJ Roma iz Ogulina na odlagalištu otpada prije tri dana bila je u potrazi za starim željezom, ali pronašli su ljudske kosti o čemu su zatim obavijestili policiju. Tanja Petrić, glasnogovornica karlovačke policije, za Slobodnu Dalmaciju je rekla kako nije točno da su pronađeni dijelovi tijela ili cijeli kostur, iako su se u javnosti pojavile i takve informacije.

"Pronađeno je nekoliko kostiju za koje čak na mjestu događaja nismo mogli utvrdili jesu li uopće ljudske ili nisu. Prema prvim rezultatima analiza doista se radi o ljudskim kostima, no još uvijek čekamo službenu potvrdu iz Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić", kaže Petrić, a neslužbeno se doznaje da su kosti najvjerojatnije dopremljene s nekog od okolnih groblja.

No, Goran Cindrić koji je zajedno sa svojom suprugom Dragicom i sinovima Valentinom i Goranom pronašao tijelo ima sasvim drugu verziju događaja. Cindrić tvrdi da su na smetlištu pronašli mali limeni sanduk unutar kojeg su bili dijelovi tijela zapakirani u crne najlonske vrećice. "Kad smo ga išli otvoriti, sanduk je bio zaključan pa smo ga morali razvaljivati. I onda smo vidjeli dijelove tijela", rekao je Cindrić za Cropress i dodao kako je odmah pozvao policiju. Cindrić kaže da je od šoka zaboravio veći dio zbivanja, ali kristalno se sjeća kako je policajac razrezao jednu od vrećica nakon čega je iz nje ispala ljudska glava.

Pročitajte više