Rončević odlazi iz Vlade?

NAKON ministra vanjskih poslova Miomira Žužula i ministra zdravstva Andrije Hebranga iz Banskih dvora vjerojatno će otići i ministar obrane Berislav Rončević. Sudeći prema dojmu koji je premijer Ivo Sanader ostavio nakon zatvorenog sastanka sa Stjepanom Mesićem, Rončević neće biti veliki gubitak za HDZ-ovu Vladu.

Ministar Rončević i sukob na relaciji MORH – Ured Predsjednika bili su glavna tema zatvorenog sastanka Sanadera i Mesića, prvog održanog nakon predsjedničkih izbora. Slijedeći dogovoreni sastanak, na kojem će, kako je najavljeno, biti prisutni sam Rončević i načelnik Glavnog stožera general Josip Lucić, trebao bi biti samo formalnost prije Rončevićeva odlaska iz Vlade, saznaje Slobodna Dalmacija.

Vjeruje se da premijer Sanader mora smisliti način kako će obrazložiti svoju odluku o Rončevićevom odlasku. Navodno nije upitno hoće li Rončević otići, već na koji način.

Na Pantovčaku kažu da Rončevićeva isprika više ne dolazi u obzir. Još uvijek pamte čuvenu rečenicu ministra obrane o "tragikomičnom igrokazu predsjedničkog kandidata", i spornu nabavu vojnih kamiona izravnom pogodbom za 35 milijuna kuna.

Budući da je premijer Sanader u prijašnjim slučajevima, prvenstvo u slučaju ministra Žužula i Podbevšeka, bivšeg ravnatelja Protuobavještajne agencije, zadržao dojam da kontrolira situaciju i uspješno odolijeva pritisku, za očekivati je da će se isto dogoditi i u slučaju ministra Rončevića.

Pročitajte više