Rončević: Voće i povrće za HV je domaće

MINISTAR obrane Berislav Rončević opovrgnuo je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu sumnje da se voće i povrće za potrebe Hrvatske vojske uvozi.

Sve voće i povrće koje se dobavlja za HV je hrvatskog podrijetla, odgovorio je ministar Vladimiru Kurečiću (HDZ).

Premijer Ivo Sanader nije izravno odgovorio na upit Pere Kovačevića (HSP) podržava li osobno HSP-ov zahtjev da se osnuje povjerenstvo koje bi istražilo postupanje s transkriptima iz Ureda Predsjednika.

Odvjetnici generala Ante Gotovine podnijeli su tužbu protiv nepoznatog počinitelja (zbog curenja transkripata), Državno odvjetništvo ispituje slučaj i kad bude gotov javnost će biti obaviještena, rekao je Sanader.

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić demantirala je tvrdnje da Vlada odustaje od POS-a, te poručila kako Split, u kojemu je zapela gradnja POS-ovih stanova, mora financirati komunalnu infrastrukturu, kao i svi drugi.

Vlada ne može samo Splitu financirati komunalnu infrastrukturu, odgovorila je ministrica Zvonimiru Puljiću (HDZ).

Državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Velimir Božikov izvijestio je da je slučaj smrti pacijenta u čakovečkoj bolnici, za kojega se sumnjalo da je umro od pothlađivanja, sada na Državnom odvjetništvu i sudbenoj vlasti koji su naredili razudbu.

Tek nakon toga ćemo moći znati definitivne elemente o tom slučaju, odgovorio je Božikov HNS-ovcu Dragutinu Lesaru, podsjetivši da nalazi patologa govore da pokojnik nije umro zbog pothlađivanja.

Pročitajte više