Rop o odnosima s Hrvatskom i izbornim očekivanjima

SLOVENSKI premijer Anton Rop izjavio je u subotu da je parafirani sporazum o granici Drnovšek-Račan iz 2001. godine bio dobra osnova za rješenje tog pitanja koje opterećuje odnose s Hrvatskom.

"To je bila dobra osnova za sređivanje naših odnosa iako sporazum nije realiziran", rekao je Rop u razgovoru za "Primorske novice" iz Kopra. Kako je prenijela slovenska tiskovna agencija STA, Rop je ustvrdio da će i Hrvatska u svom približavanju Europskoj uniji biti prisiljena potražiti rješenje za granicu sa Slovenijom.

Predsjednik slovenske vlade i čelnik liberalnih demokrata (LDS) ocijenio je da će njegova stranka i nakon ovogodišnjih parlamentarnih izbora koji se održavaju 3. listopada ostati najveća stranka u parlamentu iako vjerojatno neće ostvariti rezultat od prije 4 godine kad je osvojila 36 posto glasova.

"Problem opozicije je da ne nudi alternativu. Uvjeren sam da će LDS biti relativni pobjednik izbora", rekao je Rop, dodajući da oporbene stranke desnog centra nemaju novih ideja i ljudi kojima bi mogli ugroziti liberalne demokrate.


Pročitajte više