Rožić najavio pomoć zagrebačkom obrtništvu

NOSITELJ HSP-ove liste za Grad Zagreb Miroslav Rožić u okviru kampanje pod sloganom "Bez farbanja" najavio je, među ostalim, danas na konferenciji za novinare, završnoj prije lokalnih izbora, zauzimanje za očuvanje i razvoj obrtništva i poduzetništva te rješavanje komunalnih problema i pitanje bespravne izgradnje.

Govoreći o učinjenom u proteklih četiri godine Rožić je naveo HSP-ove inicijative da se vijećnici Gradske skupštine odreknu jednomjesečne naknade za pomoć obitelji Domini, zauzimanje za jedinstvenu tarifnu zonu u javnom gradskom prijevozu, prijedlog izgradnje Doma za stare i nemoćne u Sesvetama i prenamjenu Doma invalida na Jarunu u Zavod za Alzheimerove bolesti, uređenje Centra za autizam u Dubravi, izgradnju novog Zavoda za sudsku medicinu u bolnici Vrapče, rješavanje problema zakupnine poliklinke "Dr. Drago Čop" u Mihanovićevoj ulici i druge.

Rožić je rekao da HSP u Zagrebu najviše računa na potporu mladih, budući su više od 60 posto HSP-ovih glasača mlađi od 30 godina.

HSP-ova kandidatkinja za Gradsku skupštinu i profesorica hrvatskog jezika na zagrebačkoj Školi za tekstil, kožu i dizajn Jadranka Masle Novak upozorila je na nepostojanje strategije i razvoja zanatstva u Zagrebu, iako postoji velik potencijal za razvoj obrtništva. Izrazila je uvjerenost da će Rožić bude li izabran za gradonačelnika znati osmisliti program razvoja obrtništva.

HSP-ov kandidat i obrtnik Vladimir Balog naglasio je potrebu rješavanja pitanja poslovnog prostora u Gradu Zagrebu, osnivanja obrtničke banke te izmjenu zakonske regulative koja bi poboljšala naplatu potraživanja.

Učenici Škole za tekstil kožu i dizajn pokazali su na modnoj reviji vlastite kreacije na temu "poslovna žena" i "nosivi etno" s kojima su osvojili nagrade na natjecanjima.

Pročitajte više