RTL Televizija potpisala koncesijski ugovor sa Zavodom za telekomunikacije

RTL Televizija jutros je potpisala glavni koncesijski ugovor sa Zavodom za telekomunikacije i sat vremena nakon potpisivanja krenuo je testsignal, izvijestila je glasnogovornica RTL Televizije Jadranka Conrad.

U telefonskom razgovoru dodala je da je potrebno potpisati još neke dodatne dokumente "kako bi se to moglo smatrati u potpunosti obavljenim".

Na test-signalu, koji se može vidjeti na kanalu i frekvenciji gdje je bio HRT3, uz logo "RTL Televizija", stoji obavijest gledateljima da počinju emitirati program od petka, 30. travnja.

Glasnogovornica je navela da je test-signal predviđen po zakonu kako bi se mogla ispitati nacionalna pokrivenost, funkcioniranje odašiljača i slično, te je izvijestila da će se svakoga dana do 30. travnja izmjenjivati različite obavijesti o emitiranju, progamu i sl.

Podsjetila je da od tog datuma kreće pravi program RTL Televizije i da će prvih mjesec dana program trajati po 18 sati, a zatim će to biti 24-satni program.

RTL Televizija moći će se gledati na trećem kanalu bez ikakvog plaćanja i specijalnog prilagođavanja, rekla je glasnogovornica RTL Televizije.

(Hina) xbdj yln

Pročitajte više