Rumunjka vozila po autocesti prema Zagrebu u kontra smjeru: Lovila je policija pa udarila u kamion

Foto: PU istarska

JUČER oko 12 sati na autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac 36-godišnja državljanka Rumunjske vozila je automobil rumunjskih nacionalnih oznaka u suprotnom smjeru prema Zagrebu i izazvala prometnu nesreću, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Za njom je krenulo policijsko vozilo koje joj je davalo zvučne i svjetlosne signale, no vozačica se nije obazirala, nego je nastavila voziti po traku autoceste namijenjenom vozilima iz suprotnog smjera.

Uslijed takve vožnje, kod Popovače je svojim autom udarila u prednji dio  kamiona s prikolicom bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim je iz smjera zagreba upravljao 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Nakon udarca oba su vozila sletjela vankolnika u kanal te su zbog zadobivenih ozljeda vozači prevezeni u sisačku Opću bolncu gdje im je pružena pomoć. Vozačica je zadobila teške ozlijede zbog kojih je i zadržana u bolnici, a vozač kamiona lakše. Utvrđeno je i da ni vozačica ni vozač nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policija je kako će nakon što vozačicu koja nije u životnoj opasnosti, otpuste iz bolnice, provesti daljnja istraživanja u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom.

 

 

Pročitajte više