Runtić iz Živog zida: Vidio sam kuverte s novcem, nudili su mi 100 tisuća kn i 500 eura tjedno da šutim

Foto: Hina, Facebook

SUPREDSJEDNIK Živog zida i jedan od njihovih osam saborskih zastupnika Hrvoje Runtić optužio je stranačko vodstvo da su ga pokušali podmititi nakon što je u stožeru stranke slučajno vidio žute kuverte s novcem donatora kojih nema na njihovom službenom popisu.

"Krivo su me procijenili. Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao - kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada petsto eura tjedno da imaš za troškove’", ustvrdio je Runtić u nedjeljnom izdanju jednog dnevnog lista.

O tome čije su kuverte s novcem, u čijem je džepu novac završio, Runtić je odbio javno otkriti te kazao da to ostavlja policiji i Uskoku.

Runtić: Palfi je šefica Živog zida

Runtić je neki dan u razgovoru za Index ustvrdio kako je, unatoč tome što Živi zid ima četiri supredsjednika, jasno tko je pravi šef.

Sinčićeva životna partnerica Vladimira Palfi, je tvrdi ta koja upravlja Živim zidom dok je Sinčić samo dodaje, kultu ličnosti kojeg je mukotrpnim radom na terenu stvorilo na tisuće članova Živog zida.


Na samom početku razgovora Runtić koji prvi put ulazi u Sabor osvojivši mandat u 4. izbornoj jedinici, pozvao je Sinčića i Pernara da naprave izlist telefonskih poziva u posljednja dva tjedna i daju ga na uvid javnosti pa će se vidjeti tko govori istinu. Tvrdi da ga nitko nije kontaktirao niti ga obavijestio o sastancima te da je Palfi ta koja je iz Živog zida izbacila stotine članova.

"Svi koji su joj proturječili su izbačeni. Kad god bi nas napustio cijeli ogranak kao recimo u Bjelovaru, Virovitici, Splitu, Dubrovniku, uvijek bi dobio isti odgovor od Pernara. On bi mi tad rekao ma pusti ih, to su sve luđaci, narkomani, alkoholičari i bipolarne osobe. Uvijek isti odgovor. Ja se nisam slagao s njima i kad sam im se suprotstavio u kampanji skinuli su mi sve administratorske ovlasti. Nikad mi nisu dali uvid u financije stranke iako bi kao supredsjednik trebao imati takve ovlasti.

Glavni šef stranke je Vladimira Palfi. U Živom zidu se donese se odluka, odnosno donese je jedan od njih koji su visokopozicionirani bez da se odluka izglasavala na Glavnom odboru. Uvijek bi rekli, što se ti buniš ionako je Sinčić šef stranke. Bit će kako on kaže. Ne buni se ionako će njegova biti glavna. Kroz godine je građen njegov kult ličnosti. Aktivisti su se po terenu ubijali da bi se stvorio kult ličnosti Ivana Vilibora Sinčić. I sad on osniva Živi zid Ivana Vilibora Sinčića", kazao nam je Runtić.

Živi zid je na Runtićeve navode reagirao na Facebooku.

Pročitajte više