Rupel: Čudim se kako ministar Jandroković može demantirati sam sebe

MINISTAR  vanjskih poslova Slovenije i predsjedavajući Vijeća Europske unije Dimitrij Rupel, reagirao je danas na demanti Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske o tome da je Hrvatska krivo izvijestila Europsku uniju o Haagu kao adresi rješavanja međugraničnog sukoba između Hrvatske i Slovenije.

"Ne mogu se načuditi kako je ministar Jandroković demantirao sam sebe", kazao je ministar Rupel u današnjem izdanju slovenskog dnevnika Delo, a istu izjavu ponovio je i Slovenskoj televiziji.

> Jandroković priznao: Hrvatska je krivo izvijestila da će Haag rješavati granicu sa Slovenijom

> Pred stranim novinarima Jandroković šuti, a domaćima šalje pismeni demantij

Podsjetimo, u ponedjeljak je ministar Rupel u Luxembourgu izjavio kako Hrvatska nije govorila istinu Europskoj uniji kad su tvrdili da je na Bledu između premijera Janeza Janše i Ive Sanadera postignut dogovor o arbitraži u Haagu. Ministar Rupel dodao je i to kako mu je Jandroković rekao da je to istina, složivši se kako je riječ o grešci Hrvatske te da je u tom slučaju Slovenija u pravu. Danas se Rupel ne može načuditi demantiju iz Hrvatske, ustrajan u tome kako mu je sam Jandroković priznao da je riječ o grešci Hrvatske.

Jučer je, došavši u Hrvatsku iz Luxembourga, ministar Jandroković demantirao Rupela prvo priopćenjem za medije, a zatim i konferencijom za novinare u Opatiji.  "Nema govora o tome da je Republika Hrvatska krivo izvijestila Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije", kazao je Jandroković, ustvrdivši kako njegova izjava o tome da je Slovenija u pravu - ne postoji.

I.Ć.
Foto: AFP 

Pročitajte više