INDEX U SABORU Šuker: Većinu danas nećete vidjeti

Foto: Hina

ZASTUPNICA Gordana Rusak, članica Kluba zastupnika HSLS-a, novinarima je rekla da njihov klub zastupnika još nije odlučio hoće li podržati SDP-ov zahtjev za raspuštanjem Sabora.

"Ne može se baratati mojim imenom. Klub HSLS-a jos se nije sastao i tek trebamo odlučiti.. Ne bih iznosila svoj stav jer u Klubu nismo razgovarali. Nitko me nije kontaktirao i nije korektno da netko upotrebljava moje ime na nekoj listi a nije me ni pitao. Ne bih u ovom trenutku iznosila ni svoj stav o tome hoću li staviti potpis na zahtjev za raspuštanje Sabora", rekla je Rusak novinarima u Saboru.

Sinčić: Ja sam za raspuštanje Sabora, ali ne znam hoću li potpisati inicijativu

Novinarima se obratio i Ivan Vilibor Sinčić koji je rekao kako nikakva koalicija ni sa HDZ-om ni sa SDP-om ne dolazi u obzir.

"Mi očekujemo povjerenje građana, obavit ćemo ono za što se zalažemo. Neće biti koalicije ni sa jednom velikom strankom. Mi jednostavno nećemo ući, morat će od onoga što je ostalo složiti neku vlast. Pokazale su naše analize da se uklapanjem u taj sustav neće doći do reformi.

SDP-ova inicijativa nije došla do mene, ali želim da se Sabor raspusti. Glasao bih, ali što se tiče potpisa, to moram dogovoriti s kolegama. Ne želimo sudjelovati u preslagivanjima, novi izbori su najpravedniji.

Mi iz oporbe možemo puno više napraviti nego da smo dio jedne koalicije. Moramo pritisnuti institucije da rade svoj posao.

Jedini put da Hrvatska izađe iz krize je da HDZ i SDP počnu gubiti utjecaj. Mi nismo anarhisti, mi smo upravo suprotno, mi smo za red. Mi smo reakcija na stanje koje su stvorili HDZ i SDP", rekao je Sinčić.

Bernardić: Ne znam koliko smo skupili potpisa

O skupljanju potpisa za raspuštanje Sabora govorio je SDP-ov Davor Bernardić.

"Nismo se dogovarali sa zastupnicima Mosta da srušimo kvorum Odbora za medije, ali to je još jedan dokaz da uz Sabor ne funkcionira ni vlada.

Ne znam koliko smo potpisa skupili za raspuštanje Sabora, ali vjerujem da će svo oni koji su dosad rekli da su za raspuštanje potpisati i pokazati vjerodostojnost. Siguran sam da će svi SDP-ovi zastupnici potpisati, ako već nisu. U to sam siguran kao sto sam siguran u Arhimedov zakon", rekao je Bernardić.

Šuker: Tu većinu sigurno danas nećete vidjeti

HDZ-ov Ivan Šuker rekao je kako od većine danas neće biti ništa.

"Nažalost, događa nam se ono što sam predvidio. Neodgovornost u obnašanju vlasti nas dovodi do toga da oni koji nam trebaju posuditi novce to ne čine. Neće odmah sutra biti bolje, nakon odlaska u raj ili pakao morat ćemo provesti neko vrijeme u čistilištu", komentirao je Šuker tešku gospodarasku situaciju.

Rekao je da danas većinu nećemo vidjeti.

"Sve vam je rekao glavni tajnik stranke. Ja sigurno ne pregovaram ni sa kime jer radim u Sabornici. Danas sigurno nećete vidjeti tu većinu", rekao je Šuker.

Novinarima se obratio i HDZ-ov Miroslav Tuđman koji je među prvima pokazao neslaganje s Karamarkom.

"Nakon najave Tomislava Karamarka da se spreman povući iz Vlade stvara se pretpostavka za one koji su se dvoumili da se opredijele. Za detalje pitajte one koje pregovaraju. Po mom mišljenju racionalno je zadržati ili presložiti vladu da ne izgubimo ovu godinu jer bi nas to koštalo više nego probitci pojedinih stranaka na izborima. Bez obzira na različite stavove u HDZ-u svima je zajedničko da bi nas kao državu preskupo koštali izbori i da treba doći do preslagivanja", rekao je Tuđman.
 

Pročitajte više