Rusi: Tri britanska vojna aviona se približila granici. Naš Su-30 ih je potjerao

Foto: EPA

Ruski lovac Su-30 spriječio je na nebu iznad Crnog mora narušavanje državne granice Ruske Federacije od strane aviona za izviđanje RC-135 Rivet Joint i dva lovca Typhoon britanskog ratnog zrakoplovstva, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane.

"Ruska sredstva kontrole zračnog prostora iznad Crnog mora su 6. ožujka otkrila tri zračna cilja koja su se približavala državnoj granici Ruske Federacije. Kako bi se spriječilo narušavanje državne granice Ruske Federacije, dignut je lovac Su-30 iz sastava dežurnih snaga protuzračne obrane", stoji u priopćenju.

Jučer objavili kako su presreli francuske avione

"Posada ruskog lovca identificirala je zračne ciljeve kao avion za izviđanje RC-135 Rivet Joint i dva višenamjenska lovca Typhoon RAF-a", dodaje se. Rusi tvrde kako je Su-30 spriječio kršenje državne granice jer su britanski vojni avioni zbog njegovog približavanja promijenili smjer. 

Ova vijest dolazi samo dan nakon što su Rusi objavili da su podigli svoj borbeni zrakoplov Su-27 kako bi ispratili francuske borbene zrakoplove i izviđački avion iznad Crnog mora. U tom slučaju podignut je Su-27 kako bi ispratio E-3F dalekometni radarski zrakoplov za otkrivanje i kontrolu (AWACS) te dva višenamjenska lovca Rafale.

Pročitajte više