Rusi noćas raketama napali Ukrajinu, ima mrtvih i ranjenih

Foto: X

Najmanje jedna osoba poginula je, a četiri su ranjene u ruskom raketnom napadu na Dnjipropetrovsk. U Harkivu je još najmanje jedna osoba ranjena, prenose agencije, uz podatak da je ukrajinska protuzračna osoba srušila 14 od 19 ispaljenih projektila.

U području Dnjipropetrovska u ruskom raketnom napadu jedna je osoba poginula, a četiri su ranjene, rekao je guverner regije Serhej Lisak. Prema njegovim riječima, dvoje ranjenih je u kritičnom stanju, prenosi agencija Reuters. U jutarnjem raketnom napadu ukrajinska protuzračna obrana je oborila 14 od 19 ispaljenih projektila, rekao je glasnogovornik vojske Jurij Ihnat.

Harkiv napadnut projektilima S-300?

Projektili su oboreni u području izvan Kijeva i središnjoj regiji Dnjipropetrovsk. Prema riječima šefa regionalne vojne uprave Olega Sinehubova, grad Harkiv na istoku Ukrajine "pogođen je šest puta". Prve informacije govore da su ruske snage u napadu koristile projektile S-300, prenosi AFP.

"Stambene zgrade su pretrpjele štetu", rekao je Sinehubov. Napad na grad je potvrdio i gradonačelnik Igor Terehov. Dan ranije je napadnut rudnik ugljena u Toretsku, na sjeveru Donjecka, objavilo je ministarstvo energetike.

Pročitajte više