Rusi pišu o tragičnom napadu na krimsku bazu. Ubijeni general i devet vojnih lica?

Screenshot: X

Društvenim mrežama su se proširile neprovjerene informacije kako je general ruskih zračnih snaga ubijen u napadima na anektirani Krim u srijedu. Više ruskih Telegram kanala, uključujući Crimean Wind, izvijestilo je da je general-pukovnik ruskih zračnih snaga Aleksander Tatarenko ubijen tijekom ukrajinskog napada na vojni aerodrom Belbek na Krimu.

Telegram kanal Public Reserve Stugna, koji ima više od 73.000 pretplatnika, objavio je da je 10 ruskih vojnih osoba "likvidirano" u napadu, uključujući Tatarenka, zapovjednika zrakoplovne jedinice u zračnoj bazi Belbek. Kremlj se još uvijek nije oglasio o navedenim izvještajima, piše Newsweek.

63-godišnji Tatarenko je služio na Dalekom istoku Rusije, Uralu, Sibiru i sjevernim regijama zemlje. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u srijedu kako je spriječilo napad na crnomorski poluotok te oborilo 20 ukrajinskih projektila iznad Krima i Crnog mora. 

Korišteni projektili Storm Shadow?

Priznali su kako su krhotine projektila pale u blizini zračne baze Belbek, ali su naveli kako nijedan zrakoplov nije oštećen. Zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Mikola Oleščuk objavio je snimku koja prikazuje kako projektil pogađa zračnu bazu. 

 

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u napadu. "Jeste li znali da je 204. Sevastopoljska taktička zrakoplovna brigada dio ukrajinskog ratnog zrakoplovstva? Redovna baza joj je aerodrom Belbek! Ukrajinski piloti sigurno će se vratiti kući u svoju zračnu bazu. I sada sam zahvalan svima koji su sudjelovali u oslobađanju Krima od prisutnosti Rusa", poručio je. 

Izvori Ukrajinske Pravde su naveli kako je zračna baza pogođena krstarećim projektilima Storm Shadow. 

Pročitajte više