Rusi: Zarobili smo poljskog plaćenika. Kaže da više ne želi imati posla s Ukrajincima

Screenshot: Telegram

Ranjeni poljski plaćenik, koji se borio na strani ukrajinske vojske, a zarobili su ga ruski vojnici u Hersonskoj oblasti, ne želi više imati posla s ukrajinskim oružanim snagama, tvrdi proruski guverner oblasti Vladimir Saldo.

"Bivši poljski plaćenik kojeg su naši vojnici zarobili kod Krinkija kaže da više ne želi imati posla s ukrajinskim oružanim snagama. Zov novca ga je nagnao da sudjeluje u vojnim operacijama na strani ukrajinskog režima, no situacija na bojnom polju pokazala se mnogo gorom nego što je očekivao", napisao je Saldo na Telegramu. 

"Mi smo ga evakuirali i pružili mu pomoć"

"Sada David upozorava svoje poljske sunarodnjake da ne ponavljaju njegove pogreške i riskiraju svoje živote za novac jer Ukrajinci nisu riskirali da ga spase na bojnom polju, nego su ga samo ostavili da umre od zadobivenih rana. Rusi su bili ti koji su ga evakuirali s bojišta i pružili mu medicinsku pomoć", dodao je. 

Saldo je također objavio video na kojem se vidi kako zarobljenik zahvaljuje ruskim vojnicima na pomoći i ljubaznom odnosu. Inače, Saldo je prvi put izvijestio o zarobljavanju poljskog plaćenika 19. prosinca 2023., rekavši da su ruski vojnici pružili prvu pomoć Poljaku i obećali da će ga odvesti u bolnicu na daljnje liječenje.

Pročitajte više