Rusi: Ukrajina je granatirala pogranični grad. Oštećene zgrade, zapaljena vozila...

Ilustracija: EPA

UKRAJINSKE snage granatirale su ruski grad u blizini granice treći put u tjedan dana, ranivši četiri osobe, oštetivši zgrade i zapalivši vozila, rekao je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Dvoje ljudi hospitalizirano je nakon topničkog udara na Šebekino, kazao je Gladkov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. U granatiranju su razbijeni prozori i oštećeni krovovi stambene zgrade od osam katova, četiri kuće i škola, među ostalim. Reuters nije mogao neovisno provjeriti to izvješće.

Gladkov je u ponedjeljak izvijestio da su pogođena dva industrijska objekta u gradu. U subotu je rekao da je bio pod topničkom vatrom kada je pokušavao ući u grad, koji se nalazi samo oko sedam kilometara sjeverno od granice s Ukrajinom.

Ukrajinci javno ne preuzimaju odgovornost

Belgorod, koji graniči s ukrajinskom regijom Harkiv, posljednjih mjeseci ukrajinske snage sve više napadaju. Ukrajina nije reagirala na najnovije granatiranje, ali gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade u Rusiji i na teritorijima pod ruskom kontrolom u Ukrajini.

Lokalni koordinacijski centar u regiji Luhanska, koji je postavila Moskva, tvrdi da su četiri osobe ubijene i 16 ih je ozlijeđeno u ukrajinskom granatiranju sela Karpatij. Navodno je pogođena peradarska farma. Obje strane poriču da su ciljale civile.

Pročitajte više