Rusija želi surađivati sa SAD-om u Siriji: "Loptica je na strani Washingtona"

Foto: Hina

RUSIJA je pozvala na tješnju suradnju sa SAD-om u borbi protiv terorizma i u jačanju primirja u Siriji.

"Globalno, pozitivno ocjenjujemo suradnju sa SAD-om u Siriji. Naši bilateralni sporazumi o sprečavanju incidenata na sirijskom nebu funkcioniraju a vojne strukture zadužene za mirenje zaraćenih strana su u kontaktu", rekao je ministar obrane Serej Šojgu na konferenciji u Moskvi posvećenoj sigurnosnim pitanjima.

Šoojgu je rekao da Moskva i Washington trebaju "tješnje surađivati" u borbi protiv terorizma. "Mi smo na to spremni. Loptica je na strani Washington", dodao je.

Rusija također želi znati više pojedinosti o razmještaju specijalnih američkih vojnih snaga u Siriji, rečeno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je najavio najveće povećanje  američkih kopnenih snaga u Siriji od početka rata u toj zemlji.

Razmještaj oko 250 pripadnika specijalnih snaga povećat će broj američkih vojnih snaga u Siriji za otprilike šest puta, a svrha tog plana je pomoći pobunjenicima koji su nakon niza pobjeda preuzeli natrag neke dijelove zemlje od džihadista IS-a.

Pročitajte više