Ruska vojska planira novi domoljubni televizijski kanal

Ruska vojska, koja želi očuvati slavu iz razdoblja Sovjetskog Saveza, spremna je osnovati novi domoljubni televizijski kanal, kazao je glasnogovornik ministarstva obrane u četvrtak.

Dnevnik "Kommersant" piše u četvrtak da je ministar obrane Sergej Ivanov, za kojeg se nagađa da bi mogao naslijediti predsjednika Vladimira Putina, poslao pismo vladi u kojem traži da se taj kanal financira iz državnog proračuna.

Bit će osnovana domoljubna televizija koja bi se zvala "Zvijezda", kazao je glasnogovornik Sergej Ribjakov. Zvijezda je simbol oružanih snaga iz sovjetskog razdoblja i na vojnu ju je zastavu vratio Putin.

"Na njoj će se prikazivati različite emisije - djelomično filmovi, djelomično vojna izvješća, djelomično povijest. No najvažnije je da će prikazivati najbolju stranu vojske", dodao je glasnogovornik.

Mnogi sumnjaju da će same informacije promijeniti javno mišljenje o vojsci, u kojoj su se čak i viši časnici počeli žaliti na niske plaće otkako im je novi zakon ukinuo pravo na besplatan prijevoz i medicinske usluge.

(Hina) xbis ydv

Pročitajte više