Ruske snage se počele povlačiti iz Gruzije?

UNATOČ tome što je ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev još jučer potpisao sporazum o primirju s Gruzijom, ruske vojne snage i dalje se nalaze na gruzijskom teritoriju. Ipak, danas su navodno počele s povlačenjem, prenosi AFP.

General Vjačeslav Borisov, zapovjednik ruskih snaga, rekao je: "Ruske vojne snage su započele s povlačenjem, a na gruzijski teritorij stupaju konvoji s ruskim mirovnim snagama". Dodao je i kako se vojska povlači prema naredbi predsjednika Medvjedeva te kako su sve ceste prohodne, kako bi u Gruziju nesmetano mogla stizati humanitarna pomoć.

Još uvijek nema službene potvrde Borisovih tvrdnji, no svi strani izvjestitelji javljaju kako se broj ruskih snaga u okolici Tbilisija smanjuje. Ipak, gruzijsko ministarstvo obrane je, kako prenosi agencija Interfax, izvijestilo da se ruske snage ne povlače već su se samo prerasporedile.

Podsjetimo, jučer je američki predsjednik George Bush upozorio Rusiju da se mora pridržavati potpisanog sporazuma, a naveo je i kako "ne dolazi u obzir" da se Južna Osetija i Abhazija odvoje od Gruzije i pripoje Rusiji.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više