Ruski avion srušili teroristi, uhićenja u Egiptu, Putin poručuje: "Naći ću vas, gdje god bili"

Foto: FAH

RUSKE obavještajne službe objavile su, u jeku straha diljem svijeta zbog pokolja u Parizu, da su na avionu koji je srušen iznad Sinaja pronađeni tragovi eksploziva.

Ruski obavještajci tvrde da je istraga pokazala da je u avionu Metrojeta došlo do eksplozije bombe, zbog čega se avion srušio. "Rušenje aviona je teroristički čin", citira izjave ruskih obavještajaca Guardian.

Istražitelji su tragove eksploziva pronašli među ostacima raspadnutog aviona.

Putin nudi nagradu za informacije o teroristima

Putin je odmah naredio ruskim sigurnosnim službama da usmjere svoju pozornost na pronalaženje odgovornih za rušenje aviona, piše Reuters. Kako piše Russia Today, ruski predsjednik ponudio je nagradu od 50 milijuna dolara za informacije o teroristima koji su srušili avion.

"Tijekom leta, bomba koja je napravljena od 1,5 kilograma TNT-a je detonirana. Kao rezultat, avion se raspao u zraku, što dokazuje podatak da su ostaci raspršeni na vrlo velikom području", kazao je šef Tajne službe Aleksandr Bortnikov.

"Osveta je neizbježna"

"Ne samo da će se naše operaciju u Siriji nastaviti, već će se i pojačati. Djelovat ćemo tako snažno da će teroristi vrlo brzo shvatiti da je osveta neizbježna. Ovu tragediju pamtit ćemo zauvijek. Ali neće nas zaustaviti da pronađemo i kaznimo ljude koji su je uzrokovali. Tražit ćemo ih u svakom kutku svijeta i kazniti", poručio je Putin.

Dvoje uhićenih u Egiptu

Egipatske vlasti uhitile su dva službenika aerodroma u Šarm el-Šeiku zbog sumnje da su povezani s obaranjem ruskog aviona.

"Privedeno je 17 osoba, od kojih su dvije osumnjičene da su pomagale u postavljanju bombe u avion na aerodromu Šarm el Šeik", rekao je jedan od djelatnika aerodroma za Reuters.

U padu ruskoga zrakoplova 31. listopada, nedugo nakon polijetanja iz Šarm el Šeika prema Sankt Peterburgu poginulo je svih 224 putnika i članova posade. Žrtve su bili većinom ruski državljani.

Pročitajte više