Ruski bombarderi napali vojne položaje ISIS-a u Siriji

Screenshot: YouTube

ŠEST ruskih bombardera dugog dometa napalo je danas položaje Islamske države u gradu Albu Kamalu u sirijskoj provinciji Deir al-Zor, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Bombarderi TU-22M3 krenuli su iz ruskih baza i preletjeli Iran i Irak prije nego što su izveli svoje napade.

Ministarstvo je objavilo da su zrakoplovi bombardirali skladišta Islamske države, njezine vojnike i blindirana vozila, a satelitske i snimke dronova potvrdile su da su ti ciljevi uništeni.

Bombardere su pratili borbeni zrakoplovi Suhoj-30SM koji su krenuli iz sirijske zračne baze Hmejmim kojom se koriste ruske snage, dodalo je ministarstvo.

Rusija optužila SAD da štiti Islamsku državu


Rusija je jučer optužila Sjedinjene Države da u Siriji zapravo štite jedinice Islamske države te da samo glume da se na Bliskom istoku bore protiv terorizma.

Rusko ministarstvo obrane je istaknulo da su Amerikanci pokušali spriječiti ruske zračne napade na džihadiste oko Albu Kamala.

Američki pukovnik Ryan Dillon, glasnogovornik koalicije koja se pod vodstvom SAD-a bori protiv Islamske države, odgovorio je na upite o ruskim optužbama.

"Priopćenja ruskog ministarstva obrane su otprilike precizna kao i njihove zračne kampanje, pa mislim da je to razlog što su počeli javno bombardirati lažima", rekao je Dillon.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Islamsku državu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Islamska država.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više