Ruski diplomat: Želja Zelenskog da se sastane s Putinom je PR

Foto: Profimedia

DMITRIJ POLJANSKI, zamjenik ruskog izaslanika pri UN-u, izjavio je da je želja ukrajinskog predsjednika Zelenskog da se sastane s Putinom tek PR, prenosi ruska prorežimska agencija TASS.

"Spremnost Volodimira Zelenskog da se sastane s ruskim predsjednikom Putinom zbog nastavka pregovaračkog procesa je tek PR. Ljudi koji nisu upoznati s tim ne razumiju da se takvi razgovori na vrhu moraju temeljito pripremiti. Dnevni red mora biti dogovoren s obje strane i do tog vremena moraju biti napravljeni određeni koraci. Inače nema potrebe za razgovorom", rekao je Poljanski za Solovjev Live TV Channel.

Poljanski je rekao da Rusija nije ta koja je zamrznula pregovore. No kaže da se neki kontakti provode i da Rusi očekuju odgovore Ukrajinaca po pitanju prijedloga koji su nedavno izrečeni.

Ukrajinski predsjednik izjavio je da je spreman susresti se s Putinom samo ako se tijekom pregovora bude razgovaralo o prekidu sukoba. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izvijestio je 13. svibnja da Moskva ne odbija susret čelnika Rusije i Ukrajine, ali da je to nemoguće održati bez pripreme.

 

Pročitajte više