Ruski general: SAD u Ukrajini eksperimentira na životinjama da Ruse zaraze koronom

Foto: EPA

IGOR KONAŠENKOV, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane i general, danas je u obraćanju medijima izjavio da u Ukrajini postoje laboratoriji koje financira SAD-a i da se u njima eksperimentira s koronavirusom koji je potekao od šišmiša. 

"Ruski stručnjaci odjela za zaštitu od zračenja, kemijske i biološke zaštite proučili su dokumente o prijenosu ljudskih biomaterijala uzetih iz Ukrajine u strane zemlje prema uputama američkih predstavnika. Od posebnog su interesa bile detaljne informacije o provedbi projekta SAD-a na teritoriju Ukrajine za proučavanje prijenosa patogena divljih ptica koje migriraju između Ukrajine i Rusije i drugih susjednih zemalja", rekao je Konašenkov. 

 

"Distribucija smrtonosnih patogena"

Navodi da je cilj ovoga i drugih bioloških istraživanja koja financira Pentagon u Ukrajini stvaranje mehanizma za prikrivenu distribuciju smrtonosnih patogena. 

Podsjetimo, danas je 15. dan ruske invazije na Ukrajinu. Pobunjeničke snage ukrajinskih donjeckih regija nastavile su s "oslobađanjem grada Mariupolja od nacionalista, a također su uzele pod kontrolu još dva naselja", rekao je Konašenkov u istom obraćanju medijima. 

Pročitajte više