Ruski lovac srušio se u more pored obale Sirije, oba pilota mrtva

Foto: Twitter/Mohammed Ghorab

RUSKI vojni avion srušio se jutros u Sredozemno more pored obale Sirije, a oba pilota u njemu su poginula, javlja rusko ministarstvo obrane. 
 
Ruska novinska agencija Tass prenijela je priopćenje ministarstva prema kojem se borbeni lovac Su-30 srušio pri uzletu nakon što je poletio iz ruske zračne baze Hmeimim u zapadnoj Siriji. 
 
 
“Piloti su se borili do zadnje minute da uspostave kontrolu nad avionom”, navodi rusko ministarstvo. Obojica pilota su poginula.
 
Avion nije napadnut, srušio se zbog ptice?
 
Prema preliminarnim rezultatima istrage moguće je da je pad uzrokovala ptica koja je udarila u motor aviona, tvrde iz ministarstva. Avion nije bio napadnut. 
 
Su-30 SM je inače prvi avion iz serije Su-30 koji je ruska vojska izgubila u Siriji, otkad je pokrenula vojnu akciju u korist režima Bašara al-Asada u jesen 2015. Moskva i Damask lani su postigli dogovor o produljenju boravka ruskih snaga, iako je Vladimir Putin naredio povlačenje značajnog broja ruskih trupa iz te zemlje. 
 
Sirija je dogovorom predala Rusiji zračnu bazu Hmeimim pored Latakije i pomorsku bazu u Tartusu na 49 godina, uz mogućnost automatskog produljenja tog roka, javlja RT.

Pročitajte više