Ruski projektil proletio 35 kilometara od članice NATO-a

Foto: Profimedia

RUSKI projektil lansiran s broda kod Krima danas je ušao u moldavski zračni prostor prije nego što je pogodio Ukrajinu, proletjevši oko 35 kilometara sjeveroistočno od Rumunjske, članice NATO-a, objavilo je rumunjsko ministarstvo obrane.

"Nadzorni sustav rumunjskog ratnog zrakoplovstva detektirao je danas zračnu metu, najvjerojatnije krstareći projektil lansiran s ruskog broda u Crnom moru kod Krimskog poluotoka", priopćilo je ministarstvo pa dodalo: "Najviše što se približio rumunjskom zračnom prostoru bilo je oko 35 kilometara sjeveroistočno od granice."

Ukrajina: Projektili ušli u zračni prostor Moldavije i Rumunjske

Vrhovni ukrajinski general rekao je da su dva projektila Kalibr lansirana s Crnog mora ušla u moldavski zračni prostor, zatim u rumunjski i potom u Ukrajinu. Rusija je u petak lansirala 71 krstareći projektil na Ukrajinu, a 61 ih je oboreno, objavilo je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo.

"Do 11:30 neprijatelj je lansirao projektile 71 X-101, X-555 i Kalibr. Snage protuzračne obrane, ratno zrakoplovstvo i druge komponente ukrajinskih obrambenih snaga uništile su 61 neprijateljski krstareći projektil", objavljeno je na Telegramu.

Ratno zrakoplovstvo navodi da je Rusija koristila osam strateških bombardera Tu-95MS i da su ispalili projektile X-101 i X-555 s Kaspijskog jezera i iz ruskog grada Volgodonska. Ruske snage lansirale su i krstareće projektile Kalibr s brodova na Crnom moru.

Pročitajte više