Potvrđena anegdota sa sastanka Kolinde i Putina: "Koja škrtica, problem mu je jedna milijarda"

Foto: Hina

VELEPOSLANIK Ruske Federacije Anvar Azimov potvrdio je anegdotu sa sastanka Kolinde i Putina.

U HRT-ovoj emisiji "1 na 1" govorio je o odnosu Hrvatske i Rusije, dometima Kolindinog posjeta i njenim razgovorima s ruskim predsjednikom Putinom. Tada se razgovaralo o odnosu Sberbanka i Agrokora. Azimov je potvrdio anegdotu s radnog doručka Kolinde i Putina, na kojem je bio prisutan i glavni direktor Sberbanka Herman Gref.

"Koja škrtica"

Putin je tada upitao direktora Grefa koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama, a ovaj mu je odgovorio da dug iznosi oko 1,1 milijardi eura. Putin je zatim upitao Grefa koliko godišnje zarađuje Sberbank, a on mu je odgovorio da je godišnja dobit oko 12 do 13 milijardi eura. Azimov kaže da se Putin nasmijao i rekao: "Koja škrtica, problem mu je jedna milijarda."

"Po mom mišljenju je to korporacijsko pitanje, između Sberbanka i Agrokora. Dugovi se moraju vraćati. Mi smo za to da se dijalog nastavi i da se pronađe obostrano prihvatljivo rješenje. Mislim da Hrvatska i koncern Agrokor moraju biti zahvalni i Sberbanku i VTB Banku zato što su breme financijske odgovornosti nosili upravo oni. Ne zapadne i američke banke, koje su se više držale po strani. Upravo je Rusija pružila ruku Agrokoru i Hrvatskoj. Učinila je to jer smo bili, a i sada smo, zainteresirani za stabilnost Agrokora. I mislimo da se Agrokor još može spasiti. I treba ga spasiti. Ali smo istodobno razmišljali i o stabilnosti Hrvatske jer stabilnost Agrokora znači i stabilnost Hrvatske", rekao je Azimov o Agrokoru.

Pročitajte više