Ruski zastupnik: Kad pobijedimo u Ukrajini, svi će stati u red da nam budu prijatelji

Screenshot: Youtube

GOSTI emisije Putinovog propagandista Vladimira Solovjova na ruskoj državnoj televiziji su raspravljali o tome kako bi Rusija mogla privući više zemalja pod svoje okrilje u trenutku kad vodi rat s Ukrajinom. Isječak iz emisije je podijelila Julia Davis, kolumnistica The Daily Beasta, a u njemu se vidi diskusija o tome kako bi Rusija mogla pomoći drugim zemljama i tako prisiliti da uvide korist od toga što su na strani Rusije. 

"Ovo je jedan od naših problema. Amerikanci imaju USAID, imaju programe pomoći. Razvili su programe za inozemnu pomoć. Sjedinjene Države ne opskrbljuju samo oružjem i opremom, već i obrazovanjem, između ostalog", kazao je Andrej Sidorov, prodekan za svjetsku politiku na Moskovskom državnom sveučilištu.

"Činimo li doista sve što možemo za Bjelorusiju?"

Zatim riječ preuzima Solovjov koji postavlja pitanje čini li Rusija sve što može za Bjelorusiju. "Bjelorusija je dobila mnogo sankcija jer stoji rame uz rame s nama. Činimo li doista sve što možemo za Bjelorusiju?" upitao je Putinov propagandist. 

"Radimo li sve ono na temelju čega će Bjelorusi reći 'zahvaljujući Rusiji naše gospodarstvo raste i životni standard se popravlja' pa da ljudi iz drugih zemalja kažu 'bolje je biti na strani Rusije?'" nastavio je Solovjov. Ruski parlamentarni zastupnik Andrej Guruljov je iskazao uvjerenost da će više zemalja htjeti prijateljski odnos s Rusijom kad ruska vojska pobijedi u Ukrajini. 

"Sposobnost bilo koje zemlje da pregovara s nama bez obzira na njihovo praktično razmišljanje ovisi i direktno je proporcionalna pobjedi naše vojske u Ukrajini. Ovo je najvažnija stvar. Kada pobijedimo u Ukrajini, uvjeravam vas da će svi stati u red da nam budu prijatelji", zaključio je Guruljov. 

 

Pročitajte više