Ruža Tomašić odlazi u mirovinu, umjesto nje u Europski parlament ide Ladislav Ilčić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

EUROPARLAMENTARNA zastupnica Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić najavila je danas svoj odlazak u mirovinu. U Europskom parlamentu zamijenit će je Ladislav Ilčić, dok će u Hrvatskom saboru njen mandat nastaviti obnašati Marko Milanović Litre.

"Doista je vrijeme za moju mirovinu. Završila sam svoju borbu za hrvatske ribare i sada mirno mogu u mirovinu koju sam toliko željela. Drago mi je i počašćena sam što će me u Europskom parlamentu mijenjati Ladislav Ilčić, a u Hrvatskom saboru Marko Milanović Litre. To su mladi i obrazovani ljudi koji su već dokazali da su im hrvatski interesi na prvom mjestu", poručila je Tomašić s konferencije za novinare u saboru.

Pavliček: Napravila je puno pozitivnih stvari za hrvatski narod

"Izuzetno sam ponosan na Ružu Tomašić, koja odlazi u mirovinu nakon impresivne političke karijere u kojoj je napravila puno pozitivnih stvari za hrvatski narod, a karijeru je završila bez ijedne mrlje. Na zadnjih europskim izborima Ruža Tomašić bila je izabrani eurozastupnik s osvojenim najvećim brojem preferencijalnih glasova, što puno govori o njenoj popularnosti", kazao je dopredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Pritom je podsjetio na njezinu borbu protiv narkomafije, posebno na otoku Korčuli tijekom mandata u Hrvatskom saboru, kao i borbu za hrvatske ribare u Europskom parlamentu.

Ilčić: Borit ću se za ribare i obnovljive izvore energije

Ladislav Ilčić zahvalio je Ruži Tomašić na svemu što je učinila za Hrvatsku te najavio da će se u Europskom parlamentu nastaviti boriti za hrvatske ribare kao dio grupe Europskih konzervativaca i reformista.

Namjerava se uključiti u Odbor za industriju istraživanja i energetiku kako bi se izborio za više subvencija za niskoenergetsku gradnju i obnovljive izvore energije.

I Marko Milanović Litre zahvalio je Tomašić na ukazanom povjerenju, istaknuvši da je izuzetno cijeni kao političarku, a posebno je naglasio požrtvovnost koju je uložila u ostvarenje ciljeva koje je zacrtala.

Pročitajte više

 

Pročitajte više