Ruža Tomašić postala predsjednica nove hrvatske pravaške stranke

NOVOOSNOVANA stranka, Hrvatska stanka prava dr. Ante Starčević, na svojoj osnivačkoj skupštini jednoglasno je u Iloku za svoju predsjednicu izabrala bivšu potpredsjednicu HSP-a Ružu Tomašić.

Zamjenici predsjednice biti će Radoslav Galić i Pero Kovačević, a tajnik Pero Ćorić. Tomašić je u svom nastupnom govoru rekla kako se posljednjih godina zbog osobnih interesa izgubilo pravo i pravaštvo, a smatra i kako je narod zbog svega toga počeo sumnjati u pravaštvo. Nastojati će objediniti pravaške stranke u Hrvatskoj, a najavila je i da će, zbog prirode stranke, oni biti bliži suradnji sa strankama centra i desnice, a manje sa strankama na lijevom političkom spektru.

Tomašić je tijekom govora pozvala članove nove stranke da uz hrvatsku zastavu i sliku Ante Starčevića polože prisegu da će raditi časno i pošteno u interesu građana Hrvatske. Zamjenik stranke Pero Kovačević rekao je kako nova pravaška stranka predstavlja pravaše 21. stoljeća. "Ovo je Bljesak, ali Hrvatskoj je potrebna Oluja koju ćemo mi pokrenuti kako bi postali moralna vertikala u hrvatskom društvu", rekao je u svom govoru Pero Kovačević.

Pročitajte više