Ryanair u jednodnevnom štrajku, u Istru neće doputovati 500-tinjak putnika

Foto: EPA

RYANAIR, najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik sutra, 10. kolovoza, kreće u jednodnevni štrajk.

Kompanija je zbog štrajka otkazala 400 letova za čak 50.000 putnika.

Štrajk je najavljen i u pulskoj Zračnoj luci, što je potvrdio direktor zračne luke Svemir Radmilo.

"Zbog štrajka koji će trajati jedan dan u Pulu neće doputovati zrakoplovi iz Frankfurta i Bruxellesa koji su bili popunjeni putnicima. Oni su svoje putnike na vrijeme obavijestili o otkazivanju letova za Pulu, no hoće li ih smjestiti u hotele, osigurati druge letove ili povrat novca, to ovisi o aviokompaniji", izjavio je Radmilo za Glas Istre.

Zbog štrajka u Istru neće doputovati 500-tinjak putnika

Otkazana su dva leta iz Frankfurta u Pulu, u 10.05 i u 14.25, te dva iz Pule za Frankfurt koji su trebali poletjeti u 12 sati, odnosno u 16.20.

Također je otkazan i let iz Pule u 16.10 prema Bruxellesu, dok je drugi iz Bruxellesa trebao poletjeti u 14 sati te je Puli trebao biti u 15.45.

Uz Pulu, letovi su također odgođeni i u zadarskoj Zračnoj luci, a iz navedenih zračnih luka trebalo je sletjeti i poletjeti ukupno 12 Ryanairovih zrakoplova pa se procjenjuje da će bez leta ostati više od 2.200 putnika.

Direktor Radmilo još je izjavio kako Zračna luka Pula zbog najavljenog štrajka još nema potvrda o otkazivanju letova Croatia Airlinesa, no tvrdi da nacionalna aviokompanija već trpi veliku štetu zbog toga što putnici sami otkazuju svoje letove. 

Pročitajte više