S 3,3 promila u krvi plinskim pištoljem prijetio policajcu

PIJAN i naoružan plinskim pištoljem, 37-godišnji Zagrepčanin jučer je ujutro pokušao opljačkati muškarca u banci, zatim i pištoljem zaprijetio policajcu nakon čega je uhićen, a tijekom kriminalističke obrade izmjereno mu je čak 3,3 promila alkohola u krvi.

Osumnjičeni je jučer oko 8,30 sati ušao u banku na Maksimirskoj cesti i prislonio pištolj na leđa muškarca koji je stajao u redu, a koji je, uplašivši se za svoj život, s pulta uzeo novac koji mu je isplaćen i izletio iz banke, obavijestivši policiju.

Nakon što je izašao iz banke, osumnjičeni je na Kennedyjevom trgu prišao parkiranom policijskom vozilu u kojemu se nalazio policajac kojemu je zaprijetio da će ga ubiti i iz džepa hlača izvadio plinski pištolj.

No, policajac ga je savladao i priveo u policijsku postaju na kriminalističku obradu tijekom koje je 37-godišnjaku izmjereno 3,3 promila alkohola u krvi.

Nakon dovršene obrade osumnjičeni je uz posebno izvješće zbog pokušaja razbojstva i prijetnje priveden u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Zagrebačka policija danas je izvijestila i da je u istražni centar suda privela i 23-godišnjaka i 21-godišnjaka koje sumnjiči da su od 23-godišnje poznanice iznudili oko 250 tisuća kuna.

Obradom je utvrđeno da su osumnjičeni u zadnjih godinu dana više puta mobitelom i iz javnih govornica prijetili oštećenoj da će nauditi njoj i njezinoj obitelji ako ne vrati nepostojeći dug od 200 tisuća kuna.

Pod pritiskom prijetnji, 23-godišnjakinja je u više navrata sa žiroračuna zagrebačkog poduzeća u kojemu radi podigla ukupno 250 tisuća kuna i predala ih osumnjičenima, ali je nakon toga o svemu izvijestila policiju.

U dogovoru s policijom, jučer im je oko 11 sati predala kovertu s deset obilježenih novčanica u apoenima od 100 kuna, nakon čega su uhićeni te nakon dovršene kriminalističke obrade i privedeni na sud.

Pročitajte više