S otoka Molata spašena djeca iz Švicarske: "Ja ovakvo nešto ne pamtim"

OLUJNO nevrijeme sinoć je pogodilo Jadran, a najgore je bilo na sjeveru Dalmacije. Nevrijeme je snažno pogodilo Zadar i okolicu.

>> FOTO Pogledajte zadarske ulice nakon razorne oluje

Alen Rukavina iz zadarske Lučke kapetanije za portal Morski.hr je otkrio kako su imali jako puno intervencija. Spašeno je, kaže, 40-50 ljudi. S otoka Molata spašena su djeca iz Švicarske.

"Nema nastradalih ljudi, to je sreća. Na Molatu se nasukalo pet brodova i samo smo tamo spasili 40-50 ljudi. Izgleda da je najviše uzelo akvatorij Molata i tamo smo pri izvlačenju ljudi na sigurno imali veliku pomoć od mjesnog odbora iz Molata.

Tamo su bila i djeca, zapravo tinejdžeri (najmlađi ima 15 godina) sa školom jedrenja. Sve je riješeno sinoć – izvučeni su na sigurno i prenoćili su u mjesnom domu na Molatu. Djeca su Švicarci iz talijanskog kantona. Iskren ću vam biti, ja ovakvo što ne pamtim. Mogu se sjetiti da je 2015. bila jaka tramuntana, ali nikad nije ovako dizalo krovove. Ličilo je na tornado, pa ispred zgrade Lučke kapetanije u Zadru, tu ispred restorana Kornati, mareta se penjala na rivu, što nikad nije.

Još se utvrđuju štete i zaprimaju se samonasukanja", ispričao je Rukavina sažetak nevere.

Pročitajte više