S računa Hotela Vodice direktor i jedina članica Uprave "oprali" oko 3,9 milijuna eura

ŠIBENSKO državno odvjetništvo je pokrenulo istragu protiv 42-godišnjeg Andrije Kevića, vlasnika šibenskog turističkog poduzeća Vodičanka i HSS-ovog donatora, te 32-godišnje direktorice Vodičanke Natalije Radovčić, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Kako se navodi u istražnom zahtjevu, Kevića i Radovčić se sumnjiči da su od 30. lipnja do 24. srpnja prošle godine, u Vodicama, s računa Hotela Vodice "oprali" oko 3,9 milijuna eura. Zatraženo je da im se odredi zadržavanje u pritvoru.

Prebacivao novac u vlastite off shore kompanije

Kević je kao predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Hoteli Vodice i izvršni direktor, zajedno s jedinom članicom Uprave, Natalijom Radovčić, zajednički i dogovorno, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za off shore tvrtku "Z. K. Investment Inc.", koja je u 75-postotnom vlasništvu Kevića i u 25-postotnom vlasništvu britanskog brokera Ytzchaka Sophera, kao i za off shore tvrtku "Z. K. Investment Ltd.", koja je u 100-postotnom vlasništvu tvrtke "Z. K. Investment Inc.", neosnovano financijski opteretio tvrtku Hoteli Vodice.

Kako stoji u istražnom zahtjevu, Kević i Radovčić su to izveli na način da su s tvrtkom Croatia Factoring iz Zagreba sklopili četiri ugovora o preuzimanju cjelokupnog paketa dionica tvrtke Lasande Partnership iz Belgije, znajući da nisu zaključili kupoprodajni ugovor za kupnju dionica navedene tvrtke, niti su imali stvarnu namjeru izvršiti kupnju, već samo izvući novac iz Hotela Vodice te ga prebaciti na tvrtke "Z. K. Investment Inc." i "Z. K. Investment Ltd.".

Pročitajte više