Sabor danas glasuje o predloženoj deratifikaciji ugovora o Krškom

HRVATSKI sabor danas bi, napokon, trebao glasovati o HSLS-ovu prijedlogu da se izvan snage stavi ratificirani ugovor o nuklearki Krško.

Glasovanje o tome najavljivano je i odgađano u nekoliko navrata, posljednji put jučer popodne, kada je rečeno da će se o deratifikaciji glasovati tek nakon što se od Vlade dobije jasan odgovor je li ugovor stupio na snagu ili ne.

O HSLS-ovu prijedlogu, a preko njega i o ukupnoj problematici nuklearke, Sabor je raspravljao u prošli petak. Vladajuće stranke protivile su se HSLS-ovoj inicijativi, a oporba ju podržavala, tvrdeći da je ugovor najlošiji potez aktualne Vlade i da ga treba staviti izvan snage.

Sabor bi danas, najavljeno je, trebao raspravljati o predloženom udžbeničkom standardu te o izmjenama Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu.

Pred zastupnicima bi se trebao naći i prijedlog izmjena Pomorskog zakonika (predlagatelj HSS-ovac Ante Markov) te prijedlog zakona o spomen području Grada Vukovara (predlagateljica Vesna Škare Ožbolt, zastupnica DC-a).

Ostvare li se ranije najave, Sabor će danas završiti tekuću, 30. sjednicu, koja traje već puna tri tjedna.

Pročitajte više