Sabor: Minuta šutnje za poginulog makedonskog predsjednika

HRVATSKI sabor danas je minutom šutnje izrazio sućut obitelji tragično poginulog makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, makedonskom narodu i državi.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks zastupnike je izvijestio kako je Hina dobila službenu potvrdu vijesti da je Trajkovski poginuo jutros u padu zrakoplova kod Stoca u istočnoj Hercegovini. Spasilačke ekipe pronašle su ostatke zrakoplova makedonske vlade, nitko nije preživio, a poginuli su i savjetnica te tri člana ureda makedonskog predsjednika, rekao je Šeks.

Makedonski predsjednik Boris Trajkovski putovao je u Mostar gdje je trebao sudjelovati na konferenciji o poslovnom investiranju u BiH.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH Nedžad Vejzagić rekao je da su spasilačke ekipe pronašle ostatke zrakoplova makedonske vlade te da nitko nije preživio nesreću. Pretpostavlja se da je zrakoplov zbog lošeg vremena udario u planinu Hrgud, između Stoca i Ljubinja. Zrakoplov je izgubio vezu sa zračnom kontrolom nešto poslije 8 sati.

Pročitajte više