Sabor počeo 34., izvanrednu sjednicu

IZVANREDNA, 34. sjednica Hrvatskog sabora danas je počela polusatnom stankom koju su zatražili gotovo svi parlamentarni klubovi, prigovorivši da su prijedlog dnevnog reda sjednice dobili tek sinoć pa nisu mogli utvrditi stavove o predloženim točkama.

Stanku su zatražili klubovi HDZ-a, HSLS-a, DC-a, HSP/HKDU-a, HB-a, SDP-a, HSS-a i Libre, svi iz istog razloga - nisu stigli razmotriti 15 predloženih točaka dnevnog reda izvanredne sjednice.

Nekoliko zastupnika zatražilo je i proširenje dnevnog reda novim točkama, na što ih je predsjednik Sabora Zlatko Tomčić podsjetio da se u dnevni red izvanredne sjednice ne mogu uvrštavati nove točke izvan predloženog dnevnog reda.

Stoga je predložio svim parlamentarnim strankama da, ako postignu takav dogovor, utvrde točke o kojima žele raspravljati i podnesu zahtjev za održavanjem 35., izvanredne sjednice, koja bi uslijedila odmah nakon 34.

Na takav Tomčićev prijedlog zastupnici nisu reagirali.

Sabor bi, nakon stanke, po hitnom postupku trebao raspraviti Vladin konačni tekst zakona o potvrđivanju Haškog sporazuma o međunarodnoj pohrani industrijskog dizajna, jedan od tri zakonska prijedloga iz paketa europskih zakona o kojima bi zastupnici trebali raspravljati na ovoj sjednici.

Pročitajte više