Sabor pohvalno o poslovanju Fine u 2003.

Saborski klubovi i zastupnici izrazili su danas zadovoljstvo uspješnim poslovanjem Financijske agencije Fine, raspravljajući o Godišnjem izvješću o njezinu poslovanju u 2003., za Finu najuspješnijoj godini od njezina osnivanja.

Klubovi su ocijenili da je Fina pronašla svoje mjesto i ulogu u tržišnom i financijskom okruženju, prilagodila se novim uvjetima poslovanja, te pokazala spremnost svojom ponudom usluga i servisa biti značajnim čimbenikom financijskog poslovanja u državi.

Pun hvale za rad Fine bio je Velimir Pleša (HDZ), rekavši da svi rezultati njezina rada ulijevaju nadu da će Fina prerasti u "lidera koji će servisirati državnu riznicu".

Pozitivno poslovanje Fine, tvrdi, moglo bi dovesti do osnivanja jake državne banke, koja bi svoju dobit zadržavala u Hrvatskoj te sponzorirala projekte od državne važnosti.

Izvješće je podržao i Klub SDP-a, čiji predstavnik Slavko Linić bitnom stavkom u radu Fine smatra sustavno ulaganje i tehnološke inovacije, te kontinuirano praćenje, prilagođavanje i stalnu edukaciju.

"Fina je putokaz svima onima koji se u zadnjih pet godina nisu transformirali, primjerice Zavod za mirovinsko osiguranje", rekao je Linić, koji veliki značaj Fine vidi i u njezinom doprinosu značajnim reformama, poput one platnog prometa.

Saborski klubovi podržali su i Godišnje izvješće o poslovanju Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

(Hina) xtr yaz

Pročitajte više