Sabor: Prelaskom Đ. Njavre u HIP, osnovan Klub zastupnika te stranke

Nezavisni saborski zastupnik Đuro Njavro pristupio je HIPu, nakon čega je ta stranka, uz raniji prelazak Darija Vukića i Ante Belje iz HDZa, u Saboru dobila trećeg zastupnika i stvorila uvjete da formira Klub zastupnika HIPa.

Predsjednik jučer registriranog Kluba zastupnika HIP-a je Dario Vukić, a radu Kluba pridružila se kao nezavisna zastupnica i Ljerka Mintas Hodak.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman, na današnjoj je konferenciji za novinare, ocijenio da će zastupnici HIP-a sada moći snažnije predstavljati program te stranke koja se zalaže za izlazak Hrvatske iz gospodarske i nacionalne krize.

Novi zastupnik HIP-a Đuro Njavro se nakon prelaska iz HDZ-a u DC, i nakon kratkog staža nezavisnog zastupnika, tako našao u trećem parlamentarnom klubu u ovom mandatu Sabora.

Na upit je li se pridružio HIP-u zbog toga što je procijenio da kao nezavisni zastupnik neće na predstojećim parlamentarnim izborima opstati u politici Njavro je odgovorio da "nije bio motiviran izborima".

Naglasio je da se svojedobno razišao s DC-om jer se nije slagao s politikom te stranke.

"Bio sam protiv ukidanja Županijskog doma Sabora i smatrao sam da je HDZ prirodna koalicija DC-u", rekao je Njavro, dodajući da će u skladu sa svojom stručnosti u HIP-u djelovati na pitanjima ekonomske politike, a procijenio je da Hrvatska ubrzano ulazi u veliku ekonomsku i socijalnu krizu.

Ljerka Mintas Hodak obrazložila je da se, nakon izlaska iz HDZ-a, kao nezavisna zastupnica pridružila novoosnovanom klubu zastupnika jer su joj "stavovi HIP-a bliski".

(Hina) daju az



Pročitajte više