Sabor raspravlja o proračunu, ministar financija je na utakmici

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dok u saboru traje rasprava o predloženom državnom proračunu za iduću godinu, ministar financija Marko Primorac večer provodi na Maksimiru, gdje Hrvatska s Armenijom igra ključnu utakmicu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Foto: Čitatelj

 

Na stadionu su i predsjednik sabora Gordan Jandroković, ministar pravosuđa Ivan Malenica te predsjednik Zoran Milanović.

"Rashodi za zaposlene rastu za 1.5 milijardi eura, a za mirovine 1.1 milijardu eura"

Primorac je ranije danas bio u saboru i tada je rekao da prijedlogom proračuna rashodi za zaposlene rastu za 1.5 milijardi eura, a za mirovine 1.1 milijardu eura. Ukupne prihode države u idućoj godini vlada je projicirala na 28.5 milijardi eura, a rashode na 32.6 milijardi, naveo je.

I prije prave rasprave, odnosno zahtjevima za stankom, saborska oporba u utorak se obrušila na vladin prijedlog državnoga proračuna koji u Hrvatskom saboru ove godine brani premijer Andrej Plenković

Oporba, uz ostalo, tvrdi da je proračun predizborni, da je nerealan, tvrdi da značajno raste državna potrošnja, a da to ne prati rast plaća i mirovina. Iz HDZ-a sve to odbacuju.

Premijer Andrej Plenković kazao je u utorak da su prioriteti proračuna za iduću godinu, osmog koji predlaže njegova vlada, zaštita najizloženijih građana, osiguranje stabilnosti javnih financija i nastavak ulaganja u razvoj Hrvatske.

Pročitajte više