Sabor se pridružio akciji "Recite da nepušenju"

HRVATSKI Sabor se na početku današnjeg zasjedanja pridružio akciji ´Recite DA nepušenju´ i pozvao sve građane da se na ´Dan bez dima´ suzdrže od pušenja

Potpredsjednik Sabora Baltazar Jalšovec kazao je da je ovisnost o cigaretama jedan od najvećih uzroka bolesti i smrti u Hrvatskoj.

´Sabor želi dati doprinos kulturi razumijevanja i zato u potpunosti podržava akciju´, dodao je Jalšovec.

Joško Kontić je u ime Kluba HSLS-a zatražio da u Sabor tijekom dana dođu predstavnici Vlade na čelu s premijerom i izvijeste zastupnike i javnost o, kako je rekao, najnovijim događajima koji uzrokuju pad sigurnosnih standarda u Hrvatskoj.

Podsjetio je na nedavno postavljanje eksploziva pod automobil Ninoslava Pavića, predsjednika Uprave i suvlasnika Europapress Holdinga, te iznio podatke iz ankete da je skoro tri četvrtine građana zabrinuto za svoju sigurnost.

Kontić je upozorio da je ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) Željko Žganjer u jučerašnjem intervjuu ´Slobodnoj Dalmaciji´ izjavio da ´kriminalci imaju svoje ljude u srcu sudstva, policije i sigurnosnih službi´.

Stoga je zatražio da u Sabor dođu premijer, ministrica pravosuđa, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade za koordinaciju sigurnosnih službi, te izvijeste zastupnike o stanju sigurnosti, kao i da ravnatelj USKOK-a Saboru podnese izvješće.

Sabor nastavlja rad objedinjenom raspravom o Vladinom i HSP-ovom prijedlogu zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.

Pročitajte više