Sabor sutra svečano zasjeda u povodu Dana neovisnosti

U povodu Dana neovisnosti, 8. listopada, Hrvatski će sabor sutra održati svečanu sjednicu.

Svečana sjednica počinje u 10,30 sati, a u 10 sati predviđen je dolazak predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera, koje će svečano dočekati predsjednik Sabora Vladimir Šeks s potpredsjednicima.

Nakon toga, oni će se u saborskoj "Banskoj sobi" kratko družiti s dosadašnjim predsjednicima Hrvatskog sabora, predsjednikom Ustavnog suda Petrom Klarićem te crkvenim dostojanstvenicima predvođenim zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Nešto prije 10,30 sati predviđen je dolazak u Veliku vijećnicu, a sjednicu će zatim otvoriti potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Nakon hrvatske himne "Lijepe Naše", koju će izvesti Zbor HRT-a, te odavanja počasti poginulima u Domovinskom ratu, pročitat će se Odluka Hrvatskog sabora o raskidu državnopravnih veza s bivšom Jugoslavijom.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks zatim će se nazočnima obratiti prigodnim govorom, a nakon izvedbe "Ode radosti" potpredsjednik Bebić zaključit će sjednicu i nazočne pozvati na domjenak koji će se, sa završetkom u 12 sati, održati u salonima i predvorju Velike vijećnice.

(Hina) xtr yjn

Pročitajte više