Sabor završio 2. izvanrednu sjednicu

UZ ZAHVALU svom prethodniku Zlatku Tomčiću na vođenju saborskih sjednica u prošlom mandatu te uz čestitke zastupnicima za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks zaključio je današnju, 2. izvanrednu sjednicu novoga saziva Sabora.

Prije zaključenja sjednice, saborsko Predsjedništvo donijelo je zaključak kojim je usvojilo apel zastupnika nacionalnih manjina da se saborski zastupnici obvezuju da u svojim istupima neće iskazivati nikav oblik nesnošljivosti koji bi mogao potaknuti mržnju.

Zastupnici manjina to su predložili u interesu dostojanstva zastupnika i parlamenta, te zaštite državnih interesa i demokratskih vrijednosti.

Sabor je jednoglasno prihvatio izvješće Mandatno-imunitetnog povjerenstva po kojemu se u mirovanje stavlja zastupnički mandat članova nove Vlade na čelu s Ivom Sanaderom, te su imenovani njihovi zamjenici koji će ih mijenjati u saborskim klupama.

Istovremeno, prestaje mirovanje zastupničkog mandata članova bivše vlade Ivice Račana - onih koji su na parlamentarnim izborima 23. studenoga izborili zastupnički mandat.

Redovito zasjedanje Hrvatskog sabora počet će nakon 15. siječnja iduće godine.

Pročitajte više